Tallers Prelaborals

És un projecte que vol construir un nou model de suport per al jovent en situació de vulnerabilitat, a través d’un acompanyament integral perquè continuïn la formació post obligatòria.

La finalitat d’aquest projecte és que aquests joves puguin tenir un espai on se’ls faci un acompanyament, per poder portar a terme la inserció educativa i laboral, un cop hagin finalitzat els seus estudis obligatoris. I on puguin participar de les activitats, taller i sortides, on s’enforteixi la cohesió grupal i el treball en equip. Des de l’espai d’acompanyament i les tutories individuals es dóna eines i instruments al jovent que participen, per tal que puguin esdevenir autònoms i capaços de decidir sobre el seu futur.
Amb la signatura d’un contracte pedagògic, el tastet d’oficis professionalitzadors i unes normes de funcionament consensuades, acostem als joves al món laboral. Oferint-los una preparació prèvia i un acompanyament per tal que puguin anar definint i desenvolupant un projecte professional integrador a les seves necessitats i interessos personals, tot fomentant la permanència en el sistema educatiu, perquè posteriorment es puguin introduir al mercat de treball.

Quins tallers oferim?

  • Taller de competències transversals: per adquirir eines i instruments personals en la futura recerca de feina (elaboració de carta de presentació i currículum, preparació per a entrevistes de feina)
  • Taller d’orientació educativa: per tal d’acompanyar als i les joves en la tria de la continuïtat dels seus estudis.
  • Tastet d’oficis: coneixement i formació en els àmbits d’atenció a les persones, serveis a les empreses i rehabilitació d’edificis. Amb un període de pràctiques en tots aquells o aquelles que hagin superat la part professionalitzadora i/o hagin complert amb el contracte pedagògic.


Aquest projecte es porta a terme gràcies a la col·laboració de l’Obra Social la Caixa, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació de Barcelona.

Edats : 16 - 21anys
Grups : 2
Participants : 15
Horari : Dilluns - Divendres

Inici del pròxim curs en: