4-min

El passat dia 17 de maig la classe de la Valentina Tereixkhova va aproximar-se per treballar aspectes de gènere i identitat aprofitant la jornada contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

1

Vam llegir tots plegats i en una ambient distés el conte “Cua de sirena” d’Alba Barbé i Sara Carro. Després varem fer un petita reflexió sobre que ens volia dir el llibre.

Realment no es vam quedar gaire sorpresos ja que tots i totes tenim molt clar que cadascú és lliure de sentir-se com vulgui ésser. Aquesta petita xerrada ens va endur a un temps on no tothom era acceptat, i ens vam quedar bocabadats de que existís un temps on la gent no podia expressar-se lliurament! Com per exemple, el fet de que les dones no pogueren portar pantalons perquè suposadament era una peça per a homes; o on els homes tampoc eren ven vistos si duien un paraigües perquè era cosa de dones… Semblava de bojos!

 

2

Després del nostre mini debat, van fer una petita meditació on havíem de pensar en alguna cosa que ens hagués sorprès del taller. La idea, seguint aquest concepte de llibertat, transparència i sense enjudiciaments, s’havia de plasmar artísticament la nostra reflexió interna. El marc plàstic que teníem era a partir d’un mandala. Aquests parteixen del centre, i simbòlicament representen la Unitat entre tots i totes i tothom, i s’expandeix cap a l’exterior. Doncs, ens grups i sense parlar (aquesta era la consigna) havíem de plasmar la nostra reflexió al mandala respectant que el nostre company pogués pintar en qualsevol lloc del paper, i al revés; ja que el mandala formava part de tots els integrants del grup.

Va ser una experiència desafiant però que la vam poder gaudir molt!!!


3ç-min 5-min

Contestar o Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *