LSQ_20171030_222600876 (1)

La lluita contra la pressió estètica ha estat l’eix central de les diferents activitats que s’han dut a terme amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el 25N

Aquestes activitats es van iniciar amb un taller molt especial i diferent, a càrrec d’una gran artista, inspiradora i apoderada amb la feina i la raó pel qual la fa.

LSQ_20171030_220727261

El taller de bodypaint dinamitzat per l’artivista Zinteta anomenat “Ni filtres, ni photoshop, COSSOS REALS”. En aquest taller, realitzat al CdSJ, el jovent i les educadores del projecte van poder veure com tots els estereotips de gènere que hi ha marcats a la societat que ens envolta, obstaculitza i fa més lenta la igualtat de gènere i el desenvolupament natural de la dona. També van poder verbalitzar els tipus de violència de gènere, sobretot en l’estètica.

Van mostrar al grup les seves debilitats, aquelles parts del cos que les fa més vulnerables o són més criticades per la societat i amb aquestes van crear petites obres d’art per fer-se més fortes com a dones. “Ressorgint la sororitat com a punt d’inflexió en la nova construcció del que són i el que volen ser”

LSQ_20171028_181732006

Les mesures de la dona estan socialitzades i es fan visibles a traves de contes i pel·lícules infantils, anuncis i modes, tractant com a dona-objecte a les dones de la societat que no se senten ni volen entrar dins dels “canons de bellesa” establerts per la societat heteropatriarcal.

A traves de les pintures, els cossos i les oportunitats que podem donar a les parts que no ens agraden o no ens fan sentir tant còmodes del nostre cos vam poder crear un ambient de perfecta sintonia i vam crear art a la nostra pròpia pell, personalitzat i amb esperança de trobar i poder fer aquest canvi dins de la societat.

expo biblioteca????

LSQ_20171028_155656188 LSQ_20171030_222600876 (1)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Volem agrair a la Cinta (@zinteta) la seva col·laboració i la passió amb la que transmet i ens va fer gaudir d’una experiència tan enriquidora i apoderada!

I també a totes les participants: joves, educadores, sense vosaltres no hagués estat possible!

MOLTES GRÀCIES #ZINTETA!

 

La perfecció de les imperfeccions ens fa úniques i poderoses. I no oblidem que allò que és personal, és polític!”

 

Contestar o Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *